Slik kobler du pulsmåler til Myworkout GO

25.05.2017

Ved å koble til pulsmåler til Myworkout GO kan du få følgende:

  • Estimering av maks hjertefrekvens, altså din makspuls.
  • Sanntids intensitetsstyring underveis i treningen basert på din maksimale hjertefrekvens og i hvilken sone du bør ligge i treningen.

Slik bruker du pulsmåler

  1. Ta på deg pulsmåleren
  2. Gå inn på innstillingene i Myworkout GO-appen og koble til pulsmåler. Dette finner du ved å gå inn på «personen» ned på skjermen. Velg «Pulsmåler» i menyen og så trykk knappen «Koble til pulsmåler». Da kommer det frem tilgjengelige pulsmålere med bluetooth. Velg din pulsmåler ved å trykke på den.
  3. Når appen har fått kontakt med din pulsmåler vil du se en pulserende animasjon som beveger seg i takt med et bankende hjerte. Det indikerer at kontakten mellom appen og pulsmåleren er opprettet.
  4. Da kan du starte treningen ved å velge ønsket treningstype og trykke start.

Slik fungerer veiledning med pulsmåler

Den første treningsøkten med pulsmåler vil være uten veiledning, fordi appen bruker den første treningen til å analysere pulsen din for å estimere din maksimale hjertefrekvens. Du skal gjennomføre treningen som vanlig, ved at du skal puste tungt uten ubehag. Appen tar utgangspunkt i at du trener såpass intensivt at du puster tungt i intervallene, men at du ikke tar i så mye at du blir uvel. Etter et intervall er ferdig skal du føle at du kunne fortsette i 1 minutt til dersom du måtte.

Det er først fra din andre treningsøkt at du får veiledning på puls. Veiledningen blir basert på din estimerte maksimale hjertefrekvens. Den estimerte maksimale hjertefrekvensen vil fortsette å justere seg basert på gjennomførte treningsøkter hvor du bruker pulsmåler. Dette fordi du skal få den best mulig veiledningen, og at denne skal tilpasse seg når du kommer i bedre form og klarer mer.

Veiledningen foregår ved at en stemme forteller deg underveis i treningen hva pulsen din er og om den er OK, for høy eller for lav. I tillegg til stemmen får du samme instruksjon på telefonskjermen med tekst og piler som peker opp, ned eller ingen av delene.

Følgende type pulsmålere anbefales

Dersom du har pulsmåler med åpen bluetooth kan du bruke dette til Myworkout GO.

Pulsmåleren må støtte Bluetooth Smart. Noen pulsmålere har lukkede systemer, som for eksempel Garmin, Fitbit og Jawbone. Disse lukkede systemene gjør at de kun overfører data etterskuddsvis og kun til sine egne apper. Dette gjør at du ikke kan bruke disse pulsmålerne til Myworkout GO.

Myworkout GO må motta pulsdata i sanntid for å gi tilbakemeldinger fortløpende. Her er noen pulsmålere vi vet fungerer godt:

Polar https://www.polar.com/nb/produkter/tilleggsutstyr/h7_pulssensor

Jabra https://www.jabra.com/sports-headphones/jabra-sport-pulse-wireless

TomTom HRM

Suunto Smart Belt

Det er ikke nødvendig å bruke pulsmåler når du trener med Myworkout GO, les mer om det her.