Hvor fort kan du løpe en mil?

Kjekt å vite
Forskning
Kjekt å vite
Brukerhistorier

Har du et mål om å løpe en distanse på en viss tid? Du kan estimere din tid på 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton dersom du vet hva ditt maksimale oksygenopptak er.

Slik finner du din løpetid

Ved å teste ditt maksimale oksygenopptak (VO2max) kan du få et estimat på hvilken tid du vil løpe forskjellige distanser på. I tabellen under ser du estimater for 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton basert på maksimalt oksygenopptak (VO2max).

Kilde: Polar brukerhåndbok, modifisert av Myworkout.

Hva påvirker hvor raskt du kan løpe?

Tallet du får når du tester VO2 max er et mål på hvor god utholdenhet og arbeidskapasitet du har. Vi kan dermed estimere hvor raskt du kan løpe forskjellige distanser, men faktorer som løpsøkonomi, teknikk og terreng vil kunne påvirke tiden din.

Skal du løpe mot et spesifikt mål?

Trener du for å delta på en spesifikk maraton eller et lignende løp, har vi lagt opp et treningsprogram, som har fokus på å få deg i best mulig form. Jan Hoff og Jan Helgerud er begge professorer i medisin ved NTNU. I over 25 år har de forsket på effektiv trening for helse og prestasjon, og skreddersydd et treningsprogram med tanke på å god progresjon mot et utfordrende løp. Du kan lese mer om hvordan du trener mot et spesifikt løp ved å klikke på lenken her 👇

Spesifikk trening for langløp

Mål din VO2max gratis

Ved bruk av appen Myworkout GO neste gang du trener utholdenhet beregner appen din VO2 max. Alt du trenger å gjøre er å gjennomføre en 4x4 intervall utendørs, på mølle, sykkel eller romaskin. En stemme i appen guider deg gjennom økten, og holder kontroll på tiden for deg. Etter endt økt klarer appen å beregne din VO2 max med vitenskapelig presisjon.

Prøv appen gratis i 2 uker. Etter endt prøveperiode koster det 79 kr i måneden. 

Last ned for iOS

Last ned for Android 

Ved å klikke «Godta», godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.
Innstillinger