Hva er biologisk alder?

08.11.2018

De fleste har et forhold til den numeriske alderen sin, og mange tenker at det er alderen i seg selv som sier noe om hvilken risiko de har for livsstilssykdommer – slik er det ikke. 

Hva sier den biologiske alderen din deg?

Din biologiske alder er avgjørende for helsen din, og med utgangspunkt i ditt maksimale oksygenopptak regner vi ut din biologiske alder. Dette tallet sier noe om hvilken risiko du har for livsstilssykdommer på bakgrunn av gjennomsnittet i den norske befolkningen. En lavere biologisk alder innebærer blant annet lavere risiko for hjerte- og karsykdommer, og livsstilsykdommer som overvekt, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, redusert sirkulasjon og aldersdiabetes.

Video: Fysioterapeut og treningsfysiolog Håvard Haglo fra Treningsklinikken.no

Slik kan du gjøre noe med din biologiske alder

Utholdenhetstrening som virker er den mest effektive måten å redusere din biologiske alder, og forebygge risikoen for disse typer sykdommer på. Med appen Myworkout GO blir du veiledet i hvordan trene effektiv – og du velger selv om du vil trene innendørs eller ute.

Treningen utføres fortrinnsvis ved gange eller løping i motbakke. Andre valg er roergometer, sykling i motbakke eller med motstand på ergometersykkel hvor en står i pedalene under intervallene. Les mer om 4×4-trening med Myworkout GO her.