"Det tar jo så kort tid av dagen" - Kristin

Brukerhistorier
Forskning
Kjekt å vite
Brukerhistorier

UKAS INSPIRASJON ⭐️ Kristin er gift med Geir, har to barn, to bonusbarn og en hund. Hun er IT-utdannet og jobber i DNB.

"På fritiden liker jeg og mannen min å reise, dra på hytta, være litt aktiv med for eksempel sykling, fjelltur, randonee og slalåm for å nevne noe. I det daglige liker jeg best å ta noen løpeturer med intervaller i marka. Enten med mann, venninne eller alene med hund. Ellers koser jeg meg i godt lag med venner og familie". -Kristin, 57 år (biologisk alder 20 år)

Hvorfor trener du?

Jeg har alltid vært glad i å trene og var aktiv håndballspiller frem til jeg var 30 år. Etter det ble aktivitetsnivået ganske mye redusert, men jeg har alltid vært litt aktiv på fritiden uansett. Trening for meg er lystbetont. Det gjør meg godt. Jeg blir fornøyd og glad når jeg får rørt meg. Det merkes også at vonde knær og stiv rygg blir mye bedre når man trener og er i bevegelse.


Her er Kristin sitt beste treningstips

I det siste har jeg prøvd Myworkout-appen og har fått et lite kick av det. Jeg kjenner at intervaller med 4x4 forbedrer kondisen. Belastning på kropp og knær blir mindre enn ved lange joggeturer og det tar jo så kort tid av dagen. Styrketrening med egen kroppsvekt eller vekter gjør også veldig godt. Før en treningsøkt anbefaler jeg å spise passelig, drikke masse, ha gode joggesko, litt musikk på øret og finne en passende fin sti å løpe intervaller i.

Hvilken type trening liker du best?

Nå for tiden er det intervaller og styrke. Tidligere har jeg elsket å drive med lagidrett.

Når dørstokkmila er lang, hva gjør du da?

Planlegger at jeg skal trene dagen før. Setter airpods og mobil til lading, finner frem god musikk og legger frem treningstøyet i god tid. Det minner meg på at det snart er tid for å løpe. Prøver også å IKKE lage unnskyldninger for meg selv. Været er ingen hindring og økta tar ikke lang tid. Det kan også være lurt å planlegge med en venninne. Jeg har dessuten hund og den har like godt av en løpetur som meg, og ut må vi uansett. 

Hvilken følelse får du etter en treningsøkt?

Jeg blir mest glad og føler at jeg får mer energi. Om hodet var tungt før start, er det som blåst bort etter ei økt. Jeg blir selvtilfreds og har aldri i hele mitt liv angret på en treningsøkt.

Hva er god helse for deg?

At jeg kan gå på en fjelltur eller på ski uten å bli altfor andpusten. At jeg kan jogge en tur uten å ha så vondt i rygg, nakke og knær. Jeg syns det også er godt å føle at man har energi og at det finnes noen muskler som «henger kroppen på plass» 😊

"Begynte å sykle mer i sommer - og det er utrolig gøy! 😃🚴🏼‍♀️"

Hvordan bruker du appen Myworkout GO?

Jeg bruker den mest til 4x4-intervaller. Når økten er ferdig lagrer jeg resultatet på mobilen. Det er gøy å lese av tallene i ettertid, og sammenligne med tidligere økter - ser også at min VO2 max øker og det er godt tegn.

Test ditt maksimale oksygen opptak og finn din biologiske alder med Myworkout GO. Last ned gratis på iOS eller Android.

Ved å klikke «Godta», godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.
Innstillinger